Tällä sivulla on kaikki kyseisenä vuonna tallennetut uutiskirjeet, yksittäiset kuvat ja tapahtumat. Vieritä tapahtumia alaspäin ja missä voit kamerakuvaketta, siellä on kuvia, jotka liittyvät kyseiseen tapahtumaan. Olemme aina valmiita lisäämään puuttuvia esineitä, jotka sinun mielestäsi tulisi tallentaa.


Newsletters in 2012

Gallery Pictures in 2012
Marmalade Sales - 28th April 2012

Events in 2012
DECEMBER 2012

Christmas Festival of Nine Lessons and Carols

No pictures in Gallery

Perinteinen englantilainen joulujumalanpalvelus pidettiin Männistön vanhassa kirkossa perjantaina 14.12. klo 19. Joulun sanoma luettiin raamatusta yhdeksästä kohdasta ja luennan välillä laulettiin perinteisiä englantilaisia joululauluja. Revd. Tuomas Mäenpää Suomen Anglikanisesta kirkosta osallisttuu jumalanpalvelukseen ensimmäisen kerran. Kuopiolaisista toimitukseen osallistuivat maalikkojäsen John Mills ja opiskelijapastori Panu Pohjalainen.


English Christmas Carols

No pictures in Gallery

Perinteisiä englantilaisia joululauluja kuultiin ja laulettiin Tuomiokirkossa lauantiana 15.12. 2012. Urkurit Anu Pulkkinen, Outi Keskisipilä ja Richard Nicholls johtivat lauluja avustajinaan Sibelius Akatemian lailajia. Erikoista tilaisuudessa  oli,että lauluja säestettiin kaksilla uruilla.

 Aikaisemmat englantilaiset joululaulutapahtumat ovat olleet suuri menestys ja myös tänä vuonna kirkossa oli runsaasti väkeä.


Traditional English Christmas Lunch

No pictures in Gallery

Perinteinen englantilainen joululounas tarjottiin jo kymmenen kerran Isä Camillossa lauantina 15 .12. klo 12.  Herkullinen menu:

  • Kylmäsavulohta, sitruuna kermajuustoa, tilliöljyö ja ruisleipää
  • Paistettua kalkkunan rintaa, täytettä, kastiketta, karpalohyytelöä, pekoni ja makkara kääröjä, paistettuja perunoita, ruusukaalia ja porkkanoita
  • Jouluvanukas ja konjakkivoita

Noin 70 henkeä oli kokoontunut nauttimaan lounasta, jonka kruunasi upeasti liekehtivä Christmas Pudding. Kristiina Bailey palkitsi ydistyksemme sihteerin Päivi Oksanen, joka oli ollut läsnä kaikilla kymmenellä lounaalla.

 


NOVEMBER 2012

Guy Fawkes Night

picture gallery

Englantilaisen Ruutisalaliiton jäsen Guy FAwkes jäi kiinni tulitikkukädessään Parlamenntitalon kellarista marraskuussa luvulla. Katollisten liittolaisten tarkoitus oli räjäyttää parlamenttitalo ja  surmata kuningas Jaakko I marraskuun 5.pnä 1605. Panrlamenttitalo pelastui, mutta Guy Fawkes itse päätyi roviolle. Tapahtumaa muistellaan joka vuosi kokkojuhlin ja ilotulituksin. Kuopiossakin Guy Fawkesista on tullut jo perinne. Tänäkin vuonna Guytä esittävä nukke poltettiin Krögereillä Paasisalossa perjantaina 2.11.2012. Läsnä oli kolmisenkymmentä vierasta joukossa englantilaisia, italilaisia, egyptiläinen ja sveitsiläinen.


Regional Debate

picture gallery

Kuopion Lyseon ja Minna Cathin lukion joukkueet   osallistuivat alueellisen debatin loppukilpailuun lauantian 17.11. klo 10 Lyseolla. Minna Canthin joukkueessa olivat toisen vuoden opiskelijat Eetu Kontkanen ja Jaso Valtonen. Kolmas joukkueen jäsen oli valitettavasti sairastunut. Urheasti joukkue kuitenkin osallistui debattiin Lyseon joukkueen Sakari Pääkköstä, Tuukka Heiskasta ja Andrej Soloviania vastaan. Lyseon joukkue jatkoi matkaa Helsinkiin debatin finaaliin. Yleisöä oli paikalla kannustamassa koulunsa joukkueita. Puheenjohtajana debatissa toimi lehtori Katsi Silvasti ja ajanottajana lehtori Leena Kärnä. Tuomarit olivat syntyperäisiä brittejä  Peter ja Mikko Hill. Avustavana tuomarina toimi William Ansell. Yhteensattumien vuoksi Minna Canthin joukkue ei osallistunut finaaliin Tampereella.


OCTOBER 2012

Irish Evening

picture gallery

Vietimme mukavan illan  Malja-pubiin ja viinbaariin keskiviikkona 17.10.2012. Maljan "kirjastossa" takkatulen ääressä irlantilainen Jonathan Cole kertoi kotimaastaan.  Maljassa oli saatavana englantilaista ja irlantilaista olutta ja cideria sekä whiskiä.  Läsnä oli kymmenisen kuulijaa, jotka innostuneesti osallistuivat keskusteluun.


SEPTEMBER 2012

Book Club

No pictures in Gallery

Englanninkielinen kirjakerho aloitti  toimintansa kesäloman jälkeen kokoontumalla Joanne Jalkasen kodissa Siiilinjärvelle lauantaina 1.9. 2012  Kaikki kahdeksan osallistujaa esittelivät kesällä lukemansa kirjan, joiden joukossa oli myös Sofi Oksasen Puhdistus,  Purge. Osallistujat olivat tuoneet herkullista syötävää, niin että yksimielisesti todettiin kokoontumisen olleen onnistuneinen kirjakerhotaphtuma tänä vuonna.


Chatting with Mike Davies over Dinner

picture gallery

Vanha ystävämme Tampereelta, Mike Davies, oli vieraanamme päivällisellä/Ravintola Isä Camillossa perjantaina 28.9.  Pöydän ääressä keskusteltiin Mikelle niin rakkaista kirjoista.  Mike suositteli katsottavaksiTudorista kertovaa dvd.tä ja kertoi eri mahdollisuuksita tilata kirjoja suoraan Englannista.


MAY 2012

Book Club

No pictures in Gallery

Kevään viimeinen kirjakerho kokoontui  maanantaina 28.5. klo 18 Kummisedässä. Käsiteltävä kirja oli Judith Cutlerin jännittävä historiallinen romaani The Keeper of Secrets.


International Spring Fair

No pictures in Gallery

Perinteinen kansainvälinen mahdollisuuksien toripäivä vietettiin tänä vuonna ihanassa auringon paisteessa lauantaina 26.5. 2012. Kallavedeltäkin puhalsivat lempeät tuulet. Runsaasti ihmisiä oli saapunut tutustumaan torin tarjontaan ja seuraamaan vauhdikasta ohjelmaa torin lavalla. Kuopion Suomalais-Brittiläinen Seura ry esitteli toimintaansa samassa teltassa Suomi-Amerikka Yhdistyksen ja Tuglas seuran kanssa. Meillä oli myynnissä kotitekoista appelsiinimarmelaadia ja tilaisuus vaihtaa englanninkielisia kirjoja. Jos vaihtokirjaa ei ollut, niin kirjat sai omakseen pientä korvausta vastaan. Toritapahtuma oli erittäin onnistunut.


Spring Party

picture gallery

Arja ja Malcolm Graham olivat kutsuneet yhdistyksen jäsenet ystävineen vieraaksi kauniiseen kotiinsa Särkilahdenkatu 1 b 32 perjantaina 4.5.2012 klo 18.30. Kauniina kevätiltana kymmenen vierasta nautti mukavasta seurasta ystävällisen isäntäväen kanssa ja herkullisista Malcolmin tekkemistä salaateista ja kakusta. Yhdistyksen tuomat juustot olivat myös maittavia ja BYO-periaatteellä juomatarjoilu oli runsas. Ilta oli mielyttävä ja suuret kiitokset siitä Arjalle, Malcolmille ja heidän tyttärelleen Victorialle.


APRIL 2012

Book Club

No pictures in Gallery

Kirjakerho kokoontui kolmannen kerran Kummisedässä tiistaina 3.4. 2012.

Keskusteltavaksi kirjaksi neljästä vaihtoehdosta valikoitui Tracy Kidderin Strength in What Remains. Kirjan voi tilata esim.www.bookdepository.co.uk tai www.amazon.co.uk. Se toimitetaan kotiin vaivattomasti muutaman päivän kuluttua tilauksesta.


Federation AGM

No pictures in Gallery

Suomalasi-brittiläisten seurojen keskusjärjestö ry:n vuosikokous pidettiin Turussa lauantaina 14.4.2012  Birgittäläisluostarissa.  Kokouksen jälkeen tutustuttiin  uuteen kulttuurikeskukseen LOKOMOon. Siellä oli esillä mielenkiintoisia näyttelyitä mm. "Tuli on irti!" 

Edellisenä iltana klo 18.30 juhlittiin Turun Suomalais-brittiläisen yhdistyksen 10-vuotista toimintaa. Paljastui kujitenkin, että yhdistys on huomattavasti vanhempi, mutta viettänyt hiljaisia välivuosia ennen uudelleen aktivoitumistaan.


MARCH 2012

Kuopio Finnish-British Society ry AGM

No pictures in Gallery

Kuopion Suomalais-Brittiläinen Seura ry:n vuosikokous pidettiin Monikulttuurikeskus Kompassissa   27.3. klo 18.  Kokouksen puheenjohtajana toimi lehtori Raimo Turjanmäki. Puheenjohtajaksi yhdistykselle valittiin edelleen Tuula Laine ja johtokunnan jäseniksi Peter Hill, Päivi Oksanen, Pirkko Hill, Paul bailey, Johanna Leminen ja Katri Silvasti. Varajäseniksi valittiin Anja Pasanen ja uutena Anneli Kröger. Varsinaisen vuosikokouksen jälkeen intialainen tutkija Narasinha Shurpali Itä-Suomen Yliopistosta kertoi millaisten vaiheiden ja eri maanosien jälkeen hän päätyi Kuopioon. Hänen valmistamaansa intialaista syötävää ja Marsala teetä nautittiin suurella mielihyvällä.


FEBRUARY 2012

Book Club

No pictures in Gallery

Book Club Meeting

The novel for our next discussion is to be Rachel’s Shoe by Peter Lehou. Thank you to Eileen for suggesting it!
The place is Kummisetä on Thursday the 2nd of February at 18.00.
 

Orange Marmalade

picture gallery

Lauantaina 4.2.2012 kovan pakkasen paukkuessa pidettiin appelsiinimarmeladitalkoot Hilline lämpimässä keittiössä Paasisalossa. Marmeladia keitettiin myytäväksi kevään kansainvälisellä mahdollisuuksientorilla  lauantaina 26.5. klo 10-14. Marmelaadin kiehuessa syötiin venäläistä Kalaseljankaa lounaaksi. Marmelaadi kertyi lähes 50 purkkia myytäväksi Mahdollisuuksien torilla satamassa 26.5.


St.Valentine's Day Party

picture gallery

Juhlimme yhdessä muiden kuopiolaisten ystävyysseurojen kanssa ystävänpäivää Hotelli Savoniassa lauantaina 11.2. 2012. Tämän vuoden teemana oli Sveitsi, joka heijastui sekä ohjelmassa että buffet illallisessa. Lisäksi Kreikka-yhdistyksen tanssijat ilahduttivat meitä esityksellään samoin kuin Kalinka-kuoro laulullaan. Arpajaiset kuuluivat ohjelmaan ilman muuta. Buffet illallinen oli jälleen runsas alkupaloineen, pää-ja jälkiruokineen. Paikalla oli yli 100 vierasta eri ystävyysseuroista.


Stories and Music by Nick Hennessey

No pictures in Gallery

Englantilainen tarinankertoja ja muusikko Nick Hennessey ilahdutti meitä Kalevala esityksellään Auringon ja kuun ryöstö, The Stealing of the Sun and  Moon. Esitys oli tiistaina 21.2. 2012 ja esityspaikkana  Kuopion Lyseon juhlasali, jonne oli saapunut kolmisenkymmentä kuulijaa. Nick Hennessey  on mukaansatempaava taitava tarnankertoja,joka vei kuulijansa Kalevalan taruun.


Tallinn Weekend Training

No pictures in Gallery

Virkistävä koulutus Tallinnassa 10.-11.2.2012: Eva Sule ja Nick Hennessey

Federation of Finnish-British Societies ry järjestää ”Debate Start-up skills and Storytelling” –työpajan Tallinnan Englantilaisessa koulussa 10.-11.2.2012 (pe/la, lähtö Helsingistä perjantaina puolen päivän aikaan).

Työpaja perehdyttää debatoinnin saloihin niin vasta-alkajat kuin pitemmälle ehtineetkin. Aihealueita ovat:

  • Mitä debatointi tarkoittaa?
  • Mitä hyötyä siitä on koulussa ja arkipäivän elämässä?
  • Miten luokassa voi debatoida?
  • Mitä kannattaa korostaa debatoinnin harjoittelussa?

Työpajan vetäjänä on kokenut debattikilpailija ja –tuomari Eva Sule Tallinnasta.

Nick Hennesseyn työpajan aiheena on suullinen ilmaisu ja tarinankerronta. Kurssilla opitaan ymmärtämään miten kieli toimii luodessaan kuvia ja välittäessään niitä kuulijalle. Mitä tarinalta odotetaan? Kansansadut ja –tarinat ovat erittäin tyyliteltyjä, mutta ne puhuttelevat kuulijan sisimpiä tunteita. Juonikuvio ja kieli luodaan rytmin ja kehon kielen avulla.

Harjoitukset soveltuvat kaikille kielen käyttäjille. Ne syventävät kykyä kommunikoida puheen, kuuntelemisen ja tulkinnan avulla. Puhutun kielen voiman ymmärtäminen on erityisen tärkeää kieltenopettajille  -ja kaikille muillekin, jotka tarvitsevat työssään ilmaisun ja kommunikoinnin taitoja.

Koulutukseen osallistuu myös Tallinnan Englantilaisen koulun opettajia eli kurssi on myös oiva verkostoitumismahdollisuus.

Työpajan (omakustanteinen) hinta on noin 100 euroa (matkat ja majoitus). Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa osoitteesta kaarina.ojasti@elisanet.fi