Tällä sivulla on kaikki kyseisenä vuonna tallennetut uutiskirjeet, yksittäiset kuvat ja tapahtumat. Vieritä tapahtumia alaspäin ja missä voit kamerakuvaketta, siellä on kuvia, jotka liittyvät kyseiseen tapahtumaan. Olemme aina valmiita lisäämään puuttuvia esineitä, jotka sinun mielestäsi tulisi tallentaa.


Newsletters in 2011

Gallery Pictures in 2011
Hullu luistelija - 19th February 2011
Ystävänpäiväjuhl - 12th February 2011
Appelsiinimarmeladi - 29th January 2011

Events in 2011
DECEMBER 2011

CarolService

No pictures in Gallery

Perinteinen englantilainen joulujumalanpalvelus, Carol Service,  pidettiin Männistön vanhassa kirkossa perjantaina 16.12. klo 19. Joulun sanoma luettiin edellisten vuosien tapaan yhdeksästä eri raamatun kohdasta ja luennan välillä laulettiin perinteisiä joululauluja. Jumalanpalveluksen jälkeen nautittiin virvokkeita.

 


Kuopio Symphony Orchestra's Concert

No pictures in Gallery

Englantilaista musiikkia kuullaan  kaupunginorkesterin joulukonsertissa Musiikkikeskuksessa  keskiviikkona 21.12. klo 19. Orkesteri, solistit ja kuorot, mm. Rajalan koulun 5.ja6.luokkien lapsikuoro, esittävät Benjamin Brittenin Saint Nicolaksen. Saint Nicolas on ollut eikuvana joulukukillemme. Hän eli 300-luvulla Smyrnan kaupungin piispana. Tarinat kertovat hänen pelastaneen lapsia.


Regional Debate Semi-Final

picture gallery

Kuudes debatin semifinaali lukiolaisille järjestetään Kuopion Lyseolla10.12.2011

Debattiin oli ilmoittautunut kaksi joukkuetta: Sara Kylliäinen ja Ilkka Hiltunen Kallaveden lukiosta ja Hanna Pääkkö ja Aaro Lappalainen Minna Canthin lukiosta. Debatin puheenjohtajana toimi lehtori Katri Silvasti, ajanottajana lehtori Aira-Sisko Karvonen apunaan lehtori Leena Kärnä. Tuomariksi olivat lupautuneet syntyperäiser englantilaiset  Paul Bailey ja Mikko Hill. Joukkueet väittelivät seuraavista aiheista:

1. Nykyään David Peckham ja Usain Bolt ovat tärkeämpiä kuin Shakespeare 

2. Hallituksen täytyy ryhtyä toimenpiteisiin suojellakseen kansalaisiaan ylipainolta.

Joukkueet olivat hyvin tasaväkisiä. Tuomarit valitsivat kuitenkin Minna Canthin joukkueen voittajaksi. Voittanut joukkue osallistuu valtakunnalliseen loppukilpailuun Britanian suurlähetystössä Helsingissä tammikuun 27.pnä 2012. Palkintona voittaneelle joukkueelle ja  heidän opettajalleen on matka Englantiin, todennäköisesti Cambridgeen.


Traditional English Christmas Lunch

picture gallery

Perinteinen englantilainen joululounas nautittiin tänäkin vuonna Isä Camillossa lauantaina 17.12. Kiitos siitä kuuluun puuhanaisena toimineelle Kristiina Baileylle ja taitavalle kokillemme Alanille.

 

Ruokalista

 Alkuruokana kylmäsavulohta ruisleivällä lisänä sitruunakermajuustoa ja tilliöljyä  

 Pääruokana kalkkunan rintaa, täytettä, kastiketta, karpalokastiketta, pekoniin kääritty makkara,paahdettuja perunoita, ruusukaalia ja porkkanoita  

Jälkiruokana jouluvanukasta konjakkivoin kera.

Ruoka maistui lounastajille ja mukava oli tavata tuttuja. Ruokailijoiden iloksi Jaana Turunen lauloi tilaisuuteen sopivia joululauluja ja muut yhtyivät lauluun taitojensa mukaan. Ensi vuonna onkin sitten juhlavuosi: lounas järjestetään jo kymmenennen kerran.                                   


NOVEMBER 2011

Guy Fawkes Night

picture gallery

Guy Fawkesia muistettiin taas  Paasisalossa  Pirkko ja Peter Hillin luona 4.11.  Guy Fawkes-nukke palois pitkään nuotiolla. Guy Fawkes kuuului Ruutisalaliittoon, joka aikoi  räjäyttää Parlamenttitalon, mutta hänet onnistuttiin pidättämään tulitikku jo kädessään. Guyn palamista katsottaessa lämmiteltiin kuumalla glögilla, herkullisella tomaattikeitolla ja hotdogeilla.  Juhlintaa jatketaan sisätiloissa   iloisesti seurustellen kahvia ja teetä  ja viiniä nautiskellen Läsnä oli 26 henkeä, Hillien naapureita ja seuramme jäseniä.  Yhteinen toive oli, että Guy Fawkes saisi kärvistellä nuotiolla ensikin vuonna.


Kuopio Symphony Orchestra's Concert

No pictures in Gallery

Sian EdwardsEmma JohnsonKuopion Kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 10.11. klo 19 sekä kapellimestari että solisti ovat englantilaisia. Sian Edwards johtaa konsertin, jonka solistina on klarinetisti Emma Johnson. Emma Johnson voitti vuonna 1984 Vuoden nuori muusikko-kilpailun soittamalla yhden Crusellin klarinettikonsertoista. Vuonna 1991 hän voitti  nuorten solistien kilpailun, jonka palkintona oli oma konsertti New Yorkin Carnage Hallissa. Kuopiossa hän soittaa brittiläisen säveltäjän Will Toddin Jazzkonserton.


OCTOBER 2011

Indian Migration

picture gallery

Anestesialääkäri Masmali Rajpar selvitti Monikulttuurikeskus Kompassissa, miten intialaiset olivat muuttaneet eri puolille Brittiläistä Imperiumia. Hän kertoo Iso-Britanian, Intian ja Afrikan historiasta ja selvittää Brittiläisessä Imperiumissa asuvien intialaisten monimutkaista muuttoliikettä ja brittiläisen passin tärkeyttä.

Masumali Rajpar syntyi intialaiseen perheeseen Tansaniassa, Afrikassa. Hän kävi koulunsa Englannissa, jossa valmistui lääkäriksi Sheffieldin yliopistosta. Suomeen hän tuli tutustuakseen Turun uuteen keskussairaalaan. Samalla matkalla hän tutustui myös kauniiseen turkulaistyttöön, jonka kanssa hän on ollut naimisissa yli 40 vuotta. Rajparit ovat Kuopio Finnish-British Societyn pitkäaikaisia jäseniä.

 

 


SEPTEMBER 2011

A Good Read

No pictures in Gallery

Tampereen IB-lukion englannin lehtori Mikael Davies esitteli uusia englanninkielisiä romaaneja, jotka ovat mukaansa tempaavia ja helposti lähestytäviä sekähelposti hankittavissa esim.www.bookdeposit.co.uk  Hän kertoo myös joistakin uusista epätavallisemmista aktiviteeteistä englantilaisissa lukupiireissä.

Tilaisuus oli Puistokartanon opintosalissa B059, Puistokatu 20, lauantaina 3.9. klo 14


MAY 2011

Butiken på Landet and the Mikkeli City Theatre

No pictures in Gallery

Valitettavasti kevätretki  Juvan Wehman kartanon myymälään ja teahuoneeseen jouduttiin peruuttamaan tänä keväänä. Toivottavasti vierailu onnistuisi ruskaretkenä syksyllä ja pääsisimme nauttimaan Teehuoneen herkuista. Tarjolla on kahta erilaista teetä, sormivoileipiä, sconsseja kerman ja mansikkahillon kera ja makeita paloja. 

 


International Fair

picture gallery

Kansainvälinen mahdollisuuksien tori järjestettiin Satamatorilla lauantaina, 28. toukokuuta. Ystävyysseurat ja vapaaehtoisjärjestöt esittelivät siellä toimintaansa. Finn-Brittien kojulla oli myytävänä kotona tehtyä appelsiinimarmeladia. Siellä oli myös mahdollsuus kierrättää englanninkielisiä kirjoja. Satamatorin lavalla oli monipuolista ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Tapahtuman vierailijana oli  Reilun Kaupan lähettiläs Wilson Kirwa, juoksija ja lasten kirjojen kirjoittaja. Hänet musitetaan myös Tanssi tähtien kanssa-ohjelmasta. Tapahtumassa oli leppoinen tunnelma ja ohjelma lavalla kiinostavaa. Nelituntisen tapahtuman aikana aurinko paistoi, satoi vettä ja rakeita sekä ukkosti. Todellinen kirjo keväisiäsäitä. Marmladien ja kirjojen myynnilläsaimme kokoon mukavan summan, joka käytetään hyväntekeväisyyteen. Kohde valitaan myöhemmin.


Liz Niven, a Scottish Poet

No pictures in Gallery

Meillä oli ilo saada vieraaksemme Skotlannin tunnetuimpiin nykyrunoilijoihin kuuluva  Liz Niven. Hänja toinen skottirunoilija Donald Adamson esittivät omia runojaann Kaupunginkirjaston luentosalissa maanantaina, 9 .5. Runojen suomennokset luki Katri Silvasti.  Donald Adamson on asunut Tamperella jo jonkin aikaa ja kääntänyt suomalaisia runoja englanniksi.


APRIL 2011

Finn-Brits' Federation AGM

picture gallery

Suomalais-Brittiläisten yhdistysten keskurjärjestö ry:n vuosikokous pidettiin tänä vuonna Kuopiossa Hotelli Scandicin tiloissa lauantaina 9.4.Tevetuliaismalja ja kolmen ruokalajin illallinen nautittiin hotellin Kallavesi kabinetissa sinisen hämärän tummuessa ikkunan takana.  Illallisen jälkeen Richard Nicholls ja TuijaOriola  tarjosivat meille aivan mahtavan katsauksen englantilaiseen musiikkiin ja lauluihin kautta aikojen. Olimme vallan ihastuneita taitavien muusikkojen esitykseen. Sunnuntaina  lähdettiin kaupunkikiertoajelulle Raimo Turjanmäen opastuksella. Kierros jatkui Saaristokatua pitkin Saaristokaupunkiin asuntomessualueelle, jossa tehtiin jalan pieni kierros uusia taloja katsellen.  Lounas nautittiin Puijon tornissa. Tarjolla oli lohikeittoa ja mustikkakukkoa. Lounaan jälkeen bussi toi kokusväen rautatieasemalle, josat vieraat lähtivät paluumatkalle Helsinkiin, Hämenlinnaan, Mikkeliin ja Ouluun. Tampereelle ja Turkuun kokousedustajat olivat jo palanneet aamujunalla.


MARCH 2011

AGM

picture gallery

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous Monikulttuurikeskus Kompassissa pidettiin keskiviikkona 9.3. klo 18. Kokouksen jälkeen nautettiin perinteinen englantilainen cream tea. Teetarjoilun jälkeen monivuotinen opettajamme William Ansell muisteli menneitä. Hän kertoi, mikä sai hänet tulemaan yli 20 vuotta sitten  Suomeen, mikä on saanut hänet jäämään tänne ja miten Suomi on muuttunut hänen täällä olonsa aikana.


FEBRUARY 2011

Mad English skater attempts the 200km Ice Marathon

picture gallery

Teddy Keen tai Teddy Pingviini teki sen,mita aikoikin. Hän osallistui Kuopion jäämäratonille 19.2. ja luisteli tavoittelemansa 200 km. Jääolosuhteet olivat niin huonot, että luistelijat joutuivat kiertämään 4 kilometrin rataa. Pakkasen takia luistelu aloitettiin myöhemmin kun tavallista ja siksi matkaa oli lyhennetty 140 kilometriin. Teddy luisteli kuitenkin koko 200 kilometrin matkan. Tempauksellaan hän halusi ihmisten kinnittävän huomiota harvinaiseen Apertin syndroomaan, jota hänen veljensä sairastaa. Samalla Teddy keräsi laahjoituksia sairaalalle, the Great Ormond Street Children's Hospital, jossa hänen veljeään hoidettiin. Meillä ilo kutsua Teddy ja hänen vaimonsa sekä Teddyn luistelua kuvaava ystävä illalliselle Kummisetään. Hattu laitettiin kiertämään ja yhdistyksemme tuplasi keräyksen tuloksen. Näin mekin voimme olla tukemassa Teddyn mahtavaa hanketta 180 eurolla. Hankkeesta lisää voi lukea Teddyn nettisivulta www.teddyonice.com


St. Valentine's Day Party

No pictures in Gallery

Kuopiolaiset  ystävyysseurat yhdistivät jälleen voimansa juhliakseen yhdessä ystävänpäivää lauantaina 12.2.  Hotelli ja ravintolakoulu Savonian tiloissa Puijonlaaksosssa. Juhlan teemamaina  olivat Unkari ja Saksa, jotka juhlivat 50- ja 40-vuotista toimintaansa tänä vuonna. Juhlan teema näkyi illan ohjelmassa ja buffet illallisessa. Illalliskortin hinta  oli 23 euroa,joka oli varsin kohtuullinen maukkaasta ja monipuolisesta illallisesta.


JANUARY 2011

National Debating Competition Finals

picture gallery

The English Debating Competition Final for nationwide Lukio students was held at the British Embassy in Helsinki on 28th January 2011.

A Kuopio team from Minna Canth lukio participated in the finals. They were not one of the winners but were excited to take part and both thought that the experience was very worthwhile. They enjoyed their expedition to Helsinki and made a number of new friends.


Orange Marmalade Bee

No pictures in Gallery

Ahkerat yhdistyksemme jäsenet viettivät lauantain 29.1. Hillien tilavassa keittiössä valmistaen appelsiinimarmeladia myytäväksi kevään Mahdollisuuksien torilla 28.5. Satamatorilla. Marmeladipurkkeja kertyikin mukava määrä. Myynnin tuotto käytetään hyväntekväisyyteen.