Tällä sivulla on kaikki kyseisenä vuonna tallennetut uutiskirjeet, yksittäiset kuvat ja tapahtumat. Vieritä tapahtumia alaspäin ja missä voit kamerakuvaketta, siellä on kuvia, jotka liittyvät kyseiseen tapahtumaan. Olemme aina valmiita lisäämään puuttuvia esineitä, jotka sinun mielestäsi tulisi tallentaa.


Newsletters in 2010

Gallery Pictures in 2010
Appelsiinimarmeladia - 22nd May 2010
Mahdollisuuksientori - 22nd May 2010
Singapore - 20th May 2010
Nick Hennessey - 13th April 2010
Nick vieraanamme - 13th April 2010

Events in 2010
DECEMBER 2010

Carol Servive

No pictures in Gallery

Englanninkielinen joulujumalanpalvelus, Christmas Festival of  Nine Lessons and Carols,  Männistön vanhassa kirkossa perjantaina, 17.12. klo 19. Jumalanpalveluksen toimittavat John Mills ja  Revd.Rupert Moreton Suomen Anglikanisesta kirkosta. Ehtoollinen vietetään anglikaaniseen tapaan. Jumalanpalveluksen jälkeen virvoketarjoilu.

Männistön Vanhan kirkkon osoite on  Lönnrotinkatu 24. Bussit 5 ja 23 kulkevat sinne keskustasta.


Traditional English Christmas Lunch

No pictures in Gallery

Ravintola Isä Camillo tarjoaa tänäkin vuonna perinteisen englantilaisen joululounaan lauantaina, 18.12. klo 12.00. Ruokalista kuulostaa herkulliselta.

    * Kylmäsavulohta sitruunakermajuuston ja tilliöljyn kanssa tummalla leivällä

    * Kalkkunan rintaa ja yrttistä täytettä, kastiketta ja karpalohyytelöä, pekoniin käärittyjä                         makkararullia, paistettuja perunoita, ruusukaalia ja porkkanoita

    * Jouluvanukasta konjakkikastikkeella

Aterian hinta 27,50 euroa aikuiset ja 13 euroa lapset. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan.

Ilmoittutumiset Kristiina Baileylle mielellään sähköpostilla krisba64@yahoo.co.uk tai puhelimella 040 7020523 perjantaihin 3.12 mennessä.  Sähköpostissa tulisi mainita mahdolliset allergiat ja lasten ikä.

     

  


NOVEMBER 2010

Bonfire Night

No pictures in Gallery

"Remember, remember the Fifth of November ..." Niinpä Kuopiossakin muistettiin ja  juhlittiin Guy Fawkesin kiinnijäämistä ja Ruutisalaliiton paljastumista Lontoossa vuonna 1605. Juhlinta aloitettiin hämärän laskeutuessa Paasisalossa Hilleillä perjantaina 5. marraskuuta. Paikalla oli kolmisenkymmentä vierasta, jotka katselivat, kuinka "Guy" paloi iloisesti Peter Hillin sytyttämässä nuotiossa ja siirtyivät sen jälkeen sisätiloihin nauttiakseen lämpimässä illan muusta tarjoilusta ja hauskasta seurasta.


Debate semifinal in Kuopio

No pictures in Gallery

Kuopiolaiset lukiolailivat kisailevat englanninkielisessä väittelykilpailussa Kallaveden lukiossa tiistaina 16.11.2010. Mukana tänä vuonna olivat joukkueet Kallaveden lukiosta, Musiikkilukiosta ja Minna Canthin lukiosta. Tuomareina toimivat Peter Hill ja Paul Bailey. Voittajaksi selvisi Minna Canthin joukkue, joka lätee edustamaan Kuopiota Iso-Britanian suurlähetystössä Helsingissä tammikuussa pidettävään loppukilpailuun. Loppukilpailun voittanut joukkue opettajansa kanssa pääsee kesällä palkintomatkalle Lontooseen.


OCTOBER 2010

What Is New in Spoken English

No pictures in Gallery

Mitä uutta puhutussa kielessä?

Mikael Davies kertoi meille, miten puhuttu kieli muuttuu ja mitkä seikat vaikuttavat muutoksiin Kuopion Lyseon lukiossa  launataina 2.10. klo 14. Läsnä oli luokallinen kuulijoita, suurin osan englannin opettajia. Tämäkin luento,kuten Mikaelin luennot yleensä, oli niin elävä ja hauska, että tunti kävi melkein nauruterapiasta.


SEPTEMBER 2010

Enigma and the Secret World of Codebreaking

No pictures in Gallery

  Dr James Grime Canbridgen  yliopiston Soveltavan matematiikan ja teoreettisen fysikan laitokselta vieraili kuopiossa tiistaina 21.9. Hän kertoi  Enigma-laitteesta ja miten sillä onnistutiin purkanmaan salaisia koodeja. Tilaisuus on Kuopion Lyseon lukiossa. Läsnä oli 120 kuulijaa,  jotka kiinnostuneena kuuntelivat James Grimen esitystä.


FinnBrits'Federation Autumn Seminar

No pictures in Gallery

Suomalais-Brittiläisten yhdistysten keskusjärjestön syysseminaari pidettiin Helsingissä 17.9.2010

Seminaarin ohjelma käsitteli opettamista,  oppimista ja motivaatiota. Ennen seminaaria nautittiin lounas Iso-Britanian suurjlähetystön residenssissa.

   

 

   

 


MAY 2010

Armchair Tour of Singapore

No pictures in Gallery

Oppaanamme nojatuolimatkalla Singaporessa oli Susan Virtanen. Susan on kotoisin Singaporesta,mutta asuu nyt suomalaisen miehensä kanssa täällä Kuopiossa. Hän kertoi kuvin Singaporen historiasta, asukkaista,kulttuurista ja ruoasta. "Matkalla" tarjottiin keväistä teeboolia ja herkullista Romance-kakkua OAJ:n toimistossa Kirkkokatu 33:n  torstaina 20 toukokuuta klo 18.30.


English stories for all

No pictures in Gallery

Peter Hill luki englanninkielisiä tarinoita kaikenikäisille kuulijoille kaupunginkirjaston satuhuoneessa maanantaina 3.5.


International Fair

No pictures in Gallery

Kansainvälinen toritapahtuma, Mahdollisuuksien Tori,  järjestettiin kauniina kevätpäivänä 22. toukokuuta  poikkeuksellisesti satamatoriklla. Omassa kojussamme uutuutena oli ostettavissa kotona tehtyä englantilaista appelsiinimarmeladia, jota valmistetaan talkoilla Paasisalossa tammikuussa. Myös englanninkielisiä kirjoja oli joko vaihdettavana tai ostettavana. Kaikki tuotto kaytetään hyväntekeväisyyteen.


APRIL 2010

English stories for all

No pictures in Gallery

Peter Hill luki englantilaisia tarinoita kaikenikäisille kuulijoille Kaupunginkirjaston Satuhuoneessa maanantaina 12.4.


The Bitter Berry: the story of Kullervo

No pictures in Gallery

Englantilainen tarinankertoja ja muusikko Nick Hennessey vieraili Kuopiossa tiistaina, 13.4. Kaksi vuotta sitten meillä oli ilo kuulla hänen kiehtova esityksensä KALEVALA. Viime vuonna hän vei meidät vanhojen englantilaisten ja irlantilaisten tarinoiden maailmaan. Tänä vuonna esityksen teemana oli Kullervon tarina. Oli mielenkiintoista kuulla, miltä Kullervon tarina kuulosti englantilaisen tarinankertojan esittämänä otsikolla: Katkera marja, Kullervon, Kalervon pojan,  tarina. Esityspaikka oli Kuopion Lyseon juhlasali.


MARCH 2010

Annual General Meeting

No pictures in Gallery

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Korttelimuseon kahvilassa tiistaina 23.3. klo 18.
 Puhetta kokouksessa johti Raimo Turjanmäki. Puheenjohtaja jatkaa Tuula Laine, varapuheenjohtajaksi valittiin  Peter Hill, sihteerinäjatkaa  Päivi Oksanen, rahastonhoitajana Pirkko Hill,debattivastaavana Katri Silvasti. Muut johtokunnan jäsent ovat Johanna Leminen ja Helena Myllys. Varalla ovat Aira-Sisko Karvonen ja Hilkka Ålander-Turunen. Kokouksen virallisen osan jälkeen nautittiin hyvät kakkukahvit juhlistamaan yhdistyksen 65. toimintavuotta.


English Stories to People of All Ages

No pictures in Gallery

Englanninkieliset lukutuokiot jatkuvat vielä  tiistaina maaliskuun 8. pnä klo 18  kaupunginkirjaston Satuhuoneessa. Peter Hill valitsee luettavan tarinan kuulijoiden iän mukaan. Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia tarinoita.


FEBRUARY 2010

St. Valentine's Day Party

picture gallery

Kuopiolaiset ystävyysseurat juhlivat ystävänpäivää Hotelli ja Ravintolakoulu Savoniassa lauantaina 13. 2. 2010. Illan teemana oli Yhdysvallat, joten ohjelma oli amerikkalaispainotteista ja tarjolla oli runsas illallisbuffet monine amerikkalaisine herkkuineen. Yleisöä oli lähes sata henkeä yhdestätoista eri ystävyysseurasta ja vieraat viihtyivät mainiosti.


JANUARY 2010

English Stories to People of All Ages

No pictures in Gallery

Kaunista englantia ja jännittäviä tarinoita oli tarjolla kaupunginkirjaston satuhuoneessa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina alkaen 11.1. klo 18. Peter Hill valitsi tarinat aina kuulijoiden mukaan.


Home-made orange marmalade

picture gallery

Seuramme jäsenet ahkeroivat kuorien,pilkkoen ja keittäen appelsiineja appelsiinimarmeladiksi Pirkko ja Peter Hillin luona Paasisalossa. Marmeladia myydään kansainvälisessä toritapahtumassa Satamatorilla toukokuun 22.päivänä. Erinomainen tilaisuus hankkia aitoa kotitekoista appelsiinimarmaladia.