Tällä sivulla on kaikki kyseisenä vuonna tallennetut uutiskirjeet, yksittäiset kuvat ja tapahtumat. Vieritä tapahtumia alaspäin ja missä voit kamerakuvaketta, siellä on kuvia, jotka liittyvät kyseiseen tapahtumaan. Olemme aina valmiita lisäämään puuttuvia esineitä, jotka sinun mielestäsi tulisi tallentaa.


Newsletters in 2009

Gallery Pictures in 2009
Spring Fair - 28th May 2009

Events in 2009
DECEMBER 2009

2009 Festival of Carols

No pictures in Gallery

Perinteinen englantilanen joulujumalanpalvelus pidettiin Männistön vanhassa kirkossa, torstaina 17.11. 2009


Traditional Christmas Lunch

No pictures in Gallery

Jo seitsemännen kerran ravintola Isä Camillo tarjosi perinteisen englantilaisen joululounaan lauantaina 12.12. 2009

Ruokalista

* Kylmäsavulohta sitruunakermajuuston ja tilliöljyn kera  tummalla leivällä

* Paistettua kalkkunanrintaa täyteellä kastikkeen ja karpalohyytelön kanssa, pekoniin käärittyjä makkararullia, paistettuja perunoita,  ruusukaalia ja porkkanoita

* Jouluvanukasta konjakkivoilla

Lounaan hinta oli 29 euroa, lapset 14,50 euroa. Juomat eivät sisälly hintaan.

Kiitos Kristiina Baileyn olemme voineet nauttia perinteisen englantilaisen joululounan täällä Kuopiossakin.


NOVEMBER 2009

Debating Competition Semi-finals

picture gallery

Lukiolaisille tarkoitetun väittelykilpailun semifinaali järjestettiin Kuopiossa Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukion tiloissa lauantaina marraskuun 14. pnä klo 11. Yleisö oli tervetulut seuraamaan, kuinka kilpailijat puolustivat omia näkemyksiään valituista aiheista. Loppuottelu pidetään tammikuussa Britanian suurlähetystössä Helsingissä. Voittanut joukkue opettajineen pääsee palkintomatkalle Lontooseen. Kuopiota loppukilpailussa edustaa  Kuopion yhteiskoulun musiikkilukion joukkue.


Guy Fawkes Night 2009

picture gallery

Paasisaloon Peter ja Pirkko Hillin luokse oli tänä vuonna kokoontunut 36 vierasta viettämään Guy Fawkesin iltaa. Heidät toivotettiin tervetulleeksi lämpimällä glögilla ja lämpöä ylläpidettiin kuumalla tomaattikeitolla ja hot dogeilla. Peter esitti runon Ruutisalaliittolaisten suunnittelemasta petoksesta Parlamenttitalon räjäyttämiseksi, jonka jälkeen Guyta esittävä nukke juhlallisesti poltetttiin kokossa.

Kun Guy oli palannut, seurue siirtyi sisätiloihin jatkamaan juhlintaa. Tarjolla oli runsaasti syötävää  ja nestemäisiä virvokkeita!


OCTOBER 2009

Nicholas Smith, the English Conductor

picture gallery

Kuopion Kaupunginorkesterin lokakuun 8. päivän konsertin kapellimestari oli englantilainen Nicholas Smith. Hän on jo vanha tuttu monille kuopiolaisille, sillä hän toimi kaupunginorkesterin kapellimestarina seitsemän vuoden ajan vuodesta 1983 vuoteen 1990. Viimeiset 14 vuotta hän on johtanut South-Carolina Philharmonic-orkesteria. Hän oli vieraanamme keskiviikkona, 7.10.,  Isä Camillon Holvikabinetissa. Meillä oli erinomainen tilaisuus tavata kapellimestari ennen konserttia ja kuulla,miten musiikkielämä on muuttunut Kuopiossa sitten 80-luvun.

For more information,visit his website


JUNE 2009

Trip to the Lake District

picture gallery

Viiden päivän ohjelma oli seuraava:

Höyrylaivamatka Ullswaterilla, jolta voi palata kävellen järven rantaa Patterdaleen. Vierailu Widermereen,  joka on Järvialueen tärkein kaupunki.Käynti  the Peter Rabbit/Beatrix Potter museossa ja tilaisuus ostosten tekoon. Risteily höyrylaiva Gondolalla Coniston järvellä. Teattrei-ilta Keswickissä katsomassa P G Woodhousen näytelmää Summer Lightening. Joka oli todella kesäisen keveä ja hauska. Käynti Grasmeressä, jossa vierailtiin  Wordsworthin talossa, Rydal Mount, ja kiivettiin ylös paikalliselle vuorelle, joka tunnetaan nimellä  the Lion and The Lamb.
Kävimme myös katsomassa esihistoriallista  kivirakennelmaa,  Castlerigg Stone Circle, ja muinaisten roomalaisten linnoituksen jäännöksiä. Viimeisenä päivänä oli mahdollisuus kiivetä Englannin kolmanneksi korkeimmalle vuorelle, Helvellyn (850m). Kuta ylemmäski menimme sitä vaikeammaksi kiipeäminen tuli, mutta näköala palkitsi vaivan.the third highest mountain in the area.

Iltaisin söimme herkullisen atrian hotellimme ravintolassa, katsoimme elokuvan Beatrix Potterista, keskustelimme ja tietysti poikkesimme paikalliseen pubiin.

Matkalle osallistui 22 finnbrittiläistä, jotka todella nauttivat Järvialueen matkastaan erinomaisten oppaiden Tarja ja John Tuckettin opastuksella.


MAY 2009

Nick Hennessey

picture gallery

Moss and Stones, Skin and Bones.

Nick Hennessey vieraili Kuopiossa jo toisen kerran esittäen englantilaisia ja irlantilaisia kansantarinoita. Nick on erittäin taitava tarinankertoja ja muusikko, niin että oli ilo kuunnellä häntä kaupungintalolla. Esityksen jälkeen Nick oli vieraanamme illallisella Huviretkessä.

Lisätietoja Nickistä löytyy vierailemalla  website


Tori

picture gallery

Terveiset torilta. Oli aurinkoista ja leppoisaa. Väkeä oli paljon ja lavaohjelma hyvinkin katsottavaa.